Gå til indholdBøger / faglitteratur

50 utrolige historier fra cykelsporten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

209 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2020

Ophav

Kenneth Møller Kristensen(forfatter, illustrator)

Kristina Møller(illustrator)

Erling J. Pedersen(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Et kig ind i cykelsporten til 50 af dens mest fascinerende og spektakulære historier. I høj fart fortæller Kenneth Møller Kristensen om helte og skurke på landevejen i mere end 100 år. En bog til alle med interesse for cykelløb og andre, som kan risikere at blive grebet af de til tider mytologiske beretninger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. dec. 2020

af

af

Michael Linde Larsen

d. 11. dec. 2020

Et kig ind i cykelsporten til 50 af dens mest fascinerende og spektakulære historier. I høj fart fortæller Kenneth Møller Kristensen om helte og skurke på landevejen i mere end 100 år. En bog til alle med interesse for cykelløb og andre, som kan risikere at blive grebet af de til tider mytologiske beretninger.

Styrt, had, skandaler, aftalt spil, forfængelighed, en fatal tissetur og et kønsskifte. Bogen rummer det hele. I små korte og faktabaserede artikler fortæller KMK om sejre og nederlag i løbene og i cykelrytternes privatliv. Bogen starter i 1903 med det første Tour de France. Et løb, der var fyldt med tørre tæsk og pistolskud i luften. Senere kommer beretningerne om de dødelige styrt, de store dramafyldte bedrifter og sejrssødme blandet med doping. KMK har arbejdet for Danmarks Cykle Union i længere tid og skrevet flere cykelbøger.

Bogen ligger i den interessante og lettere ende af de efterhånden rigtig mange bøger om cykling. Flere af historierne vil være kendt af mange cykelinteresserede, men der er også historier, som er mindre kendte og rigtig spændende at læse. De 50 historier plus ni bonushistorier er alle fortalt nøgternt og med mange oplysninger. Hver historie fylder 3-5 sider og er hurtigt læst. Kan være god til dem (måske især mænd), som kan lide at bladre og læse korte historier.

I samme genre, men hvor historierne er foldet mere ud, findes Netop gentagelsen er det smukke, en samtalebog med Jørgen Leth og Rolf Sørensen.Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustratorer: Kristina Møller, Erling J. Pedersen

mellemgaard, 1. udgave

2020

Ebog

Illustratorer: Kristina Møller, Erling J. Pedersen

mellemgaard

2021

Lydbog (net)

indlæser: Christian Engell

Lytteratur

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Christian Engell

AV Forlaget Den Grimme Ælling