Gå til indholdBøger / faglitteratur

46 små naturhistorier


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

95 sider: ill. i farver

Udgivet

2018


Beskrivelse


Med udgangspunkt på Sydfyn og øer spænder naturhistorierne vidt fra svampe, mosser og strandengens flora i august til sommerfuglenes liv m.m.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jul. 2018

af

af

Martin Jørgensen

d. 23. jul. 2018

Små fortællinger for hele familien om årets gang i naturen. Inspiration for naturinteresserede.

46 tekster om naturens gang, hvor hver måned er tildelt 2-5 tekster, og en række forskellige emner tages op og behandles. Hver tekst fylder et opslag i denne mindre, kvadratiske bog og ledsages af en enkelt billede i form af foto, maleri eller vignet. Teksterne varierer fra det naturfaglige til naturcauseriet og personlige, og en del af teksterne tager udgangspunkt i Ian Heilmanns arbejde med naturforeninger i det Sydfynske. De 46 tekster har tidligere været bragt som naturklummer i Ugeavisen Svendborg. Ian Heilmann er organist, naturentusiast og skribent af artikler og klummer, primært om natur.

Heilmann kommer fint og personligt rundt om mange af naturens farvestrålende sider. Fra mosser til svampe. Fra sommerdage og mælkebøtter til fuglearters tilbagegang og naturens værdi. Heilmanns geografiske udgangspunkt skinner igennem en del steder, men forstyrrer ikke den samlede forståelse. Et erklæret mål er at fungere naturformidlende for hele familien, og det lykkes ganske fint. Enkelte tekster må vurderes at være mere for voksne end for børn. De ledsagende billeder passer fint til teksterne, og der er i det hele taget tale om let og fint formidlet naturlæsning, der selvfølgelig ikke kommer så meget i dybden grundet teksternes længde. En fin og inspirerende naturbog.

Naturhistorier fra Nationalpark Mols Bjergeminder til dels om denne bog.Informationer og udgaver

2018

Bog

Ian Heilmann (f. 1948)

Danmarks Naturfredningsforening, Svendborg,Historia, 1. udgave