Gå til indholdBøger / faglitteratur / kogebøger

42°raw : farverig, indbydende, smagfuld, sund og bæredygtig raw food til alle dagens måltider


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

254 sider: ill. i farver

Udgivet

2013

Ophav

Caroline Fibæk(forfatter)

Jesper Rydahl(forfatter)

Kristian Holm(illustrator)
Genre og formkogebøger, opskrifter

Beskrivelse


Raw food-opskrifter (madretter med rå plantebaserede ingredienser) på morgenmad, frokost, aftensmad, mellemmåltider og desserter. Samt drikke som mandelmælk, smoothies og juicer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2013

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 3. dec. 2013

For raw food spisere, vegetarer og dem der søger ny inspiration til grønne retter. Nogle retter kræver særlige redskaber, teknikker og forudgående kendskab eller mod til at lære nyt, men nogle retter tillader også nybegyndere at være med.

Lækkert layout med mange billeder af de færdige retter på mat "naturligt" papir. Forsiden er mørkegrøn og fyldt med frugt, grønt og blomster som signalerer naturlig med stort N. Caroline Fibæk er naturopath, og Jesper Rydahl ejer cafeen 42 grader Raw som bogen er navngivet efter. Der er kapitler om smoothies, madpakker, dips, snacks, brød, salater og de tre hovedmåltider. Grundigt beskrevet med antal, udstyr, ingredienser og fremgangsmåde. Mange opskrifter ser rigtig lækre ud. De kræver dog en vis grad af mental omstilling, da man bruger anderledes ingredienser og tilberedelsesteknikker. Især den lange forberedelsestid, når man fx skal udbløde ingredienser og tørring i dehydratoren er anderledes end traditionel madlavning.

Fibæk udgav i 2010 Raw cake: magiske sunde kager og i 2011 Nyd dig sund : raw snacks. Rydahl står bag den første café med raw food i Danmark. Der findes ca. et dusin bøger om emnet. Den nyeste er Spis godt - raw food for begyndere.

Omfattende bog med mange raw opskrifter og almindelige vegetariske retter. Forholdsvis højt niveau og mange opskrifter at vælge mellem. Anbefales til dem der har et publikum.Informationer og udgaver

2013

Bog

Illustrator: Kristian Holm

People'sPress, 1. udgave