Bøger / skønlitteratur til børn / roman

3900 Nuuk - en vigtig sag


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Anna og Nivi vil lave en støttekoncert for miljøet, men det er ikke alt der går efter planen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2020

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 25. feb. 2020

Tre bøger om Anna og familien, der flytter til Grønland - hvilket stiller hende overfor en hel del nye prøvelser. For 12 år og opefter.

I "En rigtig outsider" får Anna at vide, at hun og familien skal flytte til Grønland, noget hun bestemt ikke er glad for. Det bliver ikke bedre af at lillebroren har nemt ved at få venner, mens Anne føler sig meget udenfor. Heldigvis forandrer det sig. I "Isbjerge og turister" tager Anna med veninden, Nivi, på ferie, og sammen opklarer de en sag om en forsvunden turist. I "En vigtig sag" vil Anna og Nivi lave en støttekoncert for miljøet, men ikke alt går planmæssigt. Anna er forelsket i Nivis bror, men mon han gengælder hendes følelser?.

Tre spændende bøger om at føle sig udenfor, om mobning, om at skulle flytte til et fremmed land, familiesammenhold, venskab og den første kærlighed. Undervejs i alle bøgerne er der farveillustrationer, der underbygger handlingen på den givne side. Sproget er meget nutidigt, det føles ikke forceret på nogen måde og så er det let at forstå.

Tåler frostGenfærd handler også om hverdagen på Grønland, mens Genfærd mere sætter fokus på folketro og myterTåler frost handler også om hverdagen på Grønland, mens mere sætter fokus på folketro og myter.