Gå til indholdBøger / faglitteratur / kogebøger

365 hverdagsretter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

415 sider: ill. i farver

Udgivet

2009

Ophav

Trine Hahnemann(forfatter)
Genre og formkogebøger, opskrifter
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 11. maj. 2009

En bog til alle dem, der ønsker inspiration til den daglige mad. Hverdagsmaden er ifølge forfatteren den vigtigste del af den mad, som vi spiser, og hun er varm fortaler for, at man tager sig tid til at lave dejlig mad også til hverdag, og at familien giver sig tid til at spise sammen.

Trine Hahnemann ejer Hahnemanns køkken, og hun har udgivet flere kogebøger, bl.a. Det skandinaviske køkken, 2008 og Skøn mad hver dag, 2005, og desuden skriver hun i "Alt for Damerne", som har bragt en del af denne bogs opskrifter. Som titlen antyder, er der en opskrift til hver dag i året, og bogen er bygget op på den måde, at ugen starter med de nemme og hurtigere retter og i weekenden er der så forslag til de lidt mere tidskrævende retter. Retterne er inspireret af sæsonens opskrifter. Variationen er stor, fra danske klassikere som kalvefrikassé med hvide asparges, klassikere med ny drejning som medister med marokkanske gulerødder til retter med et pift af fjerne himmelstrøg som fx tyrkiske kødboller. De fleste retter er rimelige i pris og opskrifterne er nemme at følge. Ved mange af opskrifterne er der angivelse af, hvor lang tid det tager at lave maden.

Emnet er i forvejen dækket bredt ind, fx har vi Heiberg helt enkelt, 2002 og Hverdagsmad, 2005.

Jeg synes Trine Hahnemanns nye kogebog er en rigtig god og inspirerende kogebog, som jeg sagtens kunne forestille mig som en basiskogebog, man kan lade sig inspirere af og så selv bygge videre på alt efter egne smagsløg.Informationer og udgaver

2009

Bog

Trine Hahnemann

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave