Bøger / skønlitteratur / digte

3520 Korndal


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Digte. Erindringsdigte om forfatterens barndom og ungdom i Farum, tæt på København. Digte som fortæller om den by man husker og er opvokset i med kærlighed, selvironi og humor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2019

af

af

Henrik H Pedersen

d. 7. juni 2019

Erindringsdigte om forfatter Jesper B. Korndals barndom og ungdom i Farum, Nordsjælland, tæt på København. Digte som fortæller om den by man husker og er opvokset i med kærlighed, selvironi og humor. Enkle digte, der kan læses af en bred skare af lyriklæsere, som følger med i dansk litteratur.

Titlen antyder, at vi har med et postnummer at gøre. Bogens orange forside med byskilt og silhuet over byen signalerer by-digte. "Farum/toget kører ikke videre/Farum/drømmenes bagtæppe/barndommens mistede balloner/der flyver rundt endnu/om natten/når søvnen ikke vil sove" , lyder bogens fine indledende digt. Her er digte i forskellige opstillede varianter, herunder leg med ord og sætninger, som fortæller om forfatterens opvækst i Farum, i 1980'erne og 1990'erne med Brixtofte, fodbold og noget der ligner mange forstads- og mindre moderne provinsbyer. Jesper B. Korndal kender man senest fra Op ad dageEuropa Cup onsdage og desuden skal også nævnes den meget originale Europa Cup onsdageTitlen antyder, at vi har med et postnummer at gøre. Bogens orange forside med byskilt og silhuet over byen signalerer by-digte. "Farum/toget kører ikke videre/Farum/drømmenes bagtæppe/barndommens mistede balloner/der flyver rundt endnu/om natten/når søvnen ikke vil sove" , lyder bogens fine indledende digt. Her er digte i forskellige opstillede varianter, herunder leg med ord og sætninger, som fortæller om forfatterens opvækst i Farum, i 1980'erne og 1990'erne med Brixtofte, fodbold og noget der ligner mange forstads- og mindre moderne provinsbyer. Jesper B. Korndal kender man senest fra Op ad dage og desuden skal også nævnes den meget originale .

Glimrende digtsamling , som får en til at tænke på egen lokale egn. Mange originale digte med præcise sentenser, vemod, kærlighed og humor. Endnu en spændende udgivelse fra det nye fine lille forlag "Gentlemens Jockey Club".

Korndal har sin helt egne originale stemme, også fra tidligere bøger, synes jeg.