Gå til indholdBøger / faglitteratur / kronikker

30 års kommentarer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

161 sider

Udgivet

2014

Ophav

Birgit Bertung(forfatter)
Genre og formkronikker, avisartikler, blandede skrifter

Beskrivelse


Samling af filosofiske aviskronikker og artikler skrevet på baggrund af politiske, etiske og værdibaserede emner og debatter gennem 30 år heraf en stor del med udgangspunkt i Søren Kierkegaard og hans tanker


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 4. mar. 2014

Bogen er for essaylæsere med interesse for etiske og værdimæssige overvejelser funderet i filosofien. Det vil fortrinsvis være et modent segment, der vil have glæde af bogen, den kommenterer dagsaktuelle debatter i et spænd på 30 år.

Det er aviskronikker og kortere artikler fra forfatterens hånd siden 1984, der her er samlet i bogform. Artiklerne er indspark i forskellige politiske, etiske og værdibaserede debatter. Birgit Bertung er mag.art. i filosofi og var i 25 år medlem af Søren Kierkegaard Selskabets bestyrelse. Denne interesse afspejler sig i hendes bogproduktion, hvor hun har en lang række Kierkegaard-titler bag sig, og i nærværende bog, hvor hun ikke nøjes med ofte at referere til Søren Kierkegaard, men har viet omtrent halvdelen af bogen til ham. Ellers er artiklerne ordnet i temaer som Hvad er meningen?, Ligeværdighed, Fundamentalisme og Islam. Birgit Bertung taler meget om kønnenes ligeværdighed, som til stadighed er et aktuelt emne ligesom Søren Kierkegaard er det. Så selvom visse artikler har mange år på bagen, har de også en vis evig gyldighed. Dog vil jeg på negativsiden anføre, at artikler skrevet til aviser ikke nødvendigvis gør sig godt i bogform. Det gælder også i nogle tilfælde her, fx når forfatteren skriver op imod et indlæg bragt i samme avis nogle dage før, og som vi ikke umiddelbart har adgang til.

Minder mest om Sørensen om Kierkegaard.

Fyndige filosofiske artikler og kommentarer til dagsaktuelle etiske og politiske debatter gennem 30 år.


Kristeligt dagblad

d. 20. mar. 2014

af

af

Kristian Østergaard

d. 20. mar. 2014Informationer og udgaver

2014

Bog

Birgit Bertung

Forlag1.dk