Bøger / skønlitteratur til børn / roman

2100 - generation 2.0


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Science fiction. Pigen Jerry er første generation af børn, som er født ude i rummet, og derfor er hun noget særligt. Jerry skal undersøge om en ny planet er egnet til beboelse for mennesker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2016

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 4. aug. 2016

De to første bøger i en ny serie om fremtiden i år 2100. Spændende og letlæst science fiction-serie for piger og drenge fra 9 år.

I "2100 - flugtaktion CPH" er København - kaldet CPH - hærget efter flere bandekrige og er nu et indhegnet fængsel, hvor kriminelle anbringes. Vi følger Pil og Jabber, som er født inde i CPH. Godt bevæbnet med bazooka og sømkøller bryder de ind i Wolf Brigades hovedkvarter og stjæler en kongekrone. Banden forfølger dem, og så går den vilde jagt, men Pil og Jabber har en plan. Bogen har lix 20. I "2100 - generation 2.0" er vi ude i rummet, på en ny planet. Jerry er første generation af børn, som er født ude i rummet, og derfor er hun noget særligt. Jerry er sendt ud på en mission, hvor hun skal undersøge den nye planet og finde ud af om mennesker kan indtage den. Koloni-korpset går foran og udrydder alt liv med ultralyd og kemiske våben. Jerry fornemmer dog venligsindet liv på planeten. Bogen har lix 21. Bøgerne er uafhængige af hinanden.

Virkelig gode bøger, hvor Benni Bødker får utrolig meget indhold og spænding i lettere bøger. Begge bøger har åbne slutninger, og lægger op til at læserne kan diskutere fortiden og fremtiden af historien. Bøgerne har fantastiske sorte-hvide stemningsfyldte illustrationer af Simon Bukhave, som minder om tegninger af John Kenn Mortensen.

Emnet minder om "Future City" af Lise Bidstrup, hvor 1. del er Ruinbyen. Denne nye serie "2100" er dog mere barsk og handlingsmættet.