Gå til indhold1968


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

633 sider: ill.

Udgivet

2018

genre/form

kildesamlingerOriginaludgave

2018


Beskrivelse


En antologi med 81 tekster fra perioden omkring 1968. Teksterne er fra 12 forskellige lande og behandler bl.a. miljøbevægelsen, kvindefrigørelse, antiimperialisme og rettigheder for arbejdere, oprindelige folk og homoseksuelle. Hvert landeafsnit indledes med en udførlig beskrivelse af den politiske virkelighed i det pågældende land i sluttresserne


Anmeldelser (2)


15. jan. 2019

81 primærtekster fra tiden omkring 1968 fra hele verden af bl.a. Black Panthers, Rote Armee Fraktion og Aqqaluk Lynge. For opgaveskrivere på gymnasieniveau og på videregående uddannelser.

"1968" er 4. udgivelse i "Slagmarks revolutionsserie". Serien har til formål at formidle primærkilder fra revolutioner gennem historien og fra hele verden til et nutidigt publikum. Teksterne er fra "det lange 68", som er tiden fra midten af 60'erne til midten af 70'erne.Teksterne er fra 12 forskellige lande som fx USA, Mexico, Canada, Vesttyskland, Tjekkoslovakiet og Italien. Blandt de mange aspekter der behandles er miljøbevægelsen, kvindefrigørelse, antiimperialisme og rettigheder for arbejdere, oprindelige folk og homoseksuelle. Redaktørerne indleder hvert landeafsnit med en udførlig beskrivelse af den politiske virkelighed i det pågældende land i sluttresserne.

Bogen giver adgang til en lang række vigtige tekster fra årene omkring ungdomsoprøret, som ikke før har været tilgængelige for et dansk publikum. Dermed er "1968" ikke til at komme uden om for en opgaveskriver, der vil have et globalt perspektiv på epoken.

Fantasien til magten - Frankrig 1968


Ungdomsoprøret


koncentrerer sig om Frankrig, mens Ungdomsoprøret af Lone Rahbek Christensen har et globalt perspektiv, men er langt mindre omfattende end denne udgivelseFantasien til magten - Frankrig 1968 koncentrerer sig om Frankrig, mens af Lone Rahbek Christensen har et globalt perspektiv, men er langt mindre omfattende end denne udgivelseFantasien til magten - Frankrig 1968 koncentrerer sig om Frankrig, mens Ungdomsoprøret af Lone Rahbek Christensen har et globalt perspektiv, men er langt mindre omfattende end denne udgivelse.

Lektørudtalelse

Af

Jens Rasmussen

Information

Af

Frank Beck Lassen

d. 23. mar. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2018