Bøger / faglitteratur / tv-analyser

1864


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 7. mar. 2016

Interessant mediehistorisk bog, der analyserer hele debatten og polemikken omkring DR's tv-serie "1864", der både er den hidtil dyreste DR-produktion og den mest hidsigt debatterede. For medieinteresserede læsere og oplagt til fx en gymnasieopgave.

Akademisk antologi opbygget i 4 dele. Første del hedder "Historien". Her er fx overskrifter som "Serien og den historiekritiske modtagelse" og "Er vi blevet dummere af 1864?" Om forholdet mellem historiografi og historisk drama." Anden del hedder "Produktionen og tv-serien". Her er bidrag som "Kulturpolitiske kampe og public service-slag. 1864-seriens vej til de danske tv-skærme" og "I krig og kærlighed. Genrer i 1864". Del 3 har fokus på modtagelsen af serien og bidrag som: "Kampen om 1864. Et diskursanalytisk studie af mediedebatten" og "Så slem er den heller ikke. Seernes oplevelser af tv-serien 1864". Bogens afsluttende del hedder "Efterspillet" med bidrag: "Ole Bornedals Danmarksfilm. Den politiske modtagelse af 1864 og kulturradikalismens død" og "Filmen 1864. Filmisk kvalitet, legitimering, forbigåelse". Desuden har bogen et interview med Ole Bornedal under overskriften "1864 er et mesterværk" og et interview med historikeren Rasmus Glenthøj med overskriften "Don't mention the war".

Fremragende antologi, der kommer omkring alle aspekter af tv-serien 1864.

Der findes ikke tilsvarende. Er del af den akademiske serie "Interdisciplinære kulturstudier", hvor fx også Terminus i litteratur, medier og kultur indgår.