Bøger / skønlitteratur / roman

1795


Beskrivelse


Den sadistiske svindler Tycho Ceton pønser på at genvinde den magt og rigdom han så hurtigt har mistet. To mænd er dog opsat på at standse ham for altid, nemlig Emil Winge og Mickel Cardell. 1795 er tredje bind i denne historiske triologi, der tager sit udgangspunkt i Sveriges mere dystre historier. For læsere af historiske spændingsromaner.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2022

af

af

Martin Minka Jensen

d. 4. mar. 2022

Den sadistiske svindler Tycho Ceton pønser på at genvinde den magt og rigdom, han så hurtigt har mistet. To mænd er dog opsat på at standse ham for altid, nemlig Emil Winge og Mickel Cardell. 3. bind i den historiske trilogi, der tager sit udgangspunkt i Sveriges mere dystre historie. For læsere af historiske krimier og spændingsromaner.

Efter de voldsomme begivenheder, der afslutter 2. bind i trilogien, 179417931794, er svindleren Tycho Ceton gået under jorden. Han har på kort tid mistet alt hvad han ejer af rigdom og magt. Han har dog ikke i sinde at lade sig kue, og mens han holder sig skjult, pønser han på en plan for at vinde det tabte tilbage. Kort sagt, så arbejder han på en hævn, der er mere grusom og blodig, end noget Stockholm tidligere har oplevet. Selvom de officielle magthavere ikke tør gå efter Tycho Ceton, så kan han ikke vide sig sikker. Emil Winge og Mickel Cardell er på sporet af ham. Cardell er dog mest optaget af, at finde Anna Stina Knapp, der er forsvundet efter hendes børns død. 1795 er afslutningen på den historie, der fortælles gennem bøgerne 1793 : roman og Efter de voldsomme begivenheder, der afslutter 2. bind i trilogien, 1794, er svindleren Tycho Ceton gået under jorden. Han har på kort tid mistet alt hvad han ejer af rigdom og magt. Han har dog ikke i sinde at lade sig kue, og mens han holder sig skjult, pønser han på en plan for at vinde det tabte tilbage. Kort sagt, så arbejder han på en hævn, der er mere grusom og blodig, end noget Stockholm tidligere har oplevet. Selvom de officielle magthavere ikke tør gå efter Tycho Ceton, så kan han ikke vide sig sikker. Emil Winge og Mickel Cardell er på sporet af ham. Cardell er dog mest optaget af, at finde Anna Stina Knapp, der er forsvundet efter hendes børns død. 1795 er afslutningen på den historie, der fortælles gennem bøgerne : roman og 1794Efter de voldsomme begivenheder, der afslutter 2. bind i trilogien, , er svindleren Tycho Ceton gået under jorden. Han har på kort tid mistet alt hvad han ejer af rigdom og magt. Han har dog ikke i sinde at lade sig kue, og mens han holder sig skjult, pønser han på en plan for at vinde det tabte tilbage. Kort sagt, så arbejder han på en hævn, der er mere grusom og blodig, end noget Stockholm tidligere har oplevet. Selvom de officielle magthavere ikke tør gå efter Tycho Ceton, så kan han ikke vide sig sikker. Emil Winge og Mickel Cardell er på sporet af ham. Cardell er dog mest optaget af, at finde Anna Stina Knapp, der er forsvundet efter hendes børns død. 1795 er afslutningen på den historie, der fortælles gennem bøgerne 1793 : roman og .

Ligesom de første to bind, er 1795 en hæsblæsende og spændende historisk roman. Man er fanget af de hektiske og dystre begivenheder, der viser en fiktiv skyggeside af den svenske historie. Tonen er dyster og til tider morbid, men utroligt godt fortalt.

Minder om Rosens navnAt koge bjørn og At koge bjørnMinder om Rosens navn og .


Berlingske tidende

d. 19. feb. 2022

af

af

Jakob Genz

d. 19. feb. 2022


Jyllands-posten

d. 19. feb. 2022

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 19. feb. 2022


Politiken

d. 25. feb. 2022

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. feb. 2022


Weekendavisen

d. 18. feb. 2022

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 18. feb. 2022