Gå til indhold1793


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Krimi fra 1700-tallets Stockholm. Et skamferet lig bjærges i land, og opklaringsarbejdet sender den erfarne anklager Cecil Winge og hans makker, den enarmede slagsbror og soldat Mickel Cardell rundt i usle og ondsindede hjørner af både menneskelivet og byen


Anmeldelser (6)


11. mar. 2019

Følg med denne skrækindjagende thriller fra 1700-tallets Stockholm rundt i usle og ondsindede hjørner af både menneskelivet og byen. Et skamferet lig bjærges i land og bliver katalysator for et dystert opklaringsarbejde. Uegnet for sarte sjæle.

Stockholm, isvinteren 1793. Et lig uden lemmer og frygteligt skamferet hives op af en stinkende sø og sætter gang i en efterforskning, der lægges i hænderne på et umage par. Den erfarne anklager Cecil Winge påtager sig som sin sidste opgave - han er stærkt afkræftet af tuberkulose - at finde frem til den dødes identitet, og som hjælper vælger han den enorme, enarmede soldat Mickel Cardell. Opklaringsarbejdet bringer dem rundt i et depraveret, ondt og dystert Stockholm, hvor man både blandt rakkerpak og magtens mænd møder umenneskelighed og rædsel. Romanen fortælles i fire dele, som hver for sig giver en ny vinkel. Svensk debut, som har modtaget flere priser og er solgt til 30 lande.

En begavet og uhyre spændende thriller i historiske kulisser - bestemt ikke er for sarte sjæle. En troværdig og uhyggelig skildring af en by, der holdes i et stramt og korrupt greb af frygt for revolutionen, og hvor mennesker i social afmagt må give sig djævlen i vold. Under den dystre og sorte skildring af menneskelige relationer viser der sig heldigvis også venskab, kærlighed og mod. Flot komponeret og fortalt i et flydende sprog.

Inspiration til dem der gyste over fx Rosens navn


Den våde fisk


og Den våde fiskInspiration til dem der gyste over fx Rosens navn og Inspiration til dem der gyste over fx Rosens navn og Den våde fisk.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Berlingske tidende

Af

Jakob Steen Olsen

d. 26. apr. 2019

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. maj. 2019

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 5. apr. 2019

Weekendavisen

Af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 19. mar. 2021

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen (f. 1952)

2019-05-21


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2019

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2019

Ebog

2021

Ebog

2019

Punktskrift

2019