Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

150 hæklede firkanter : hækl flotte firkanter i smukke mønstre, farver og garner


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
160 sider: ill. i farver
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
hækleopskrifter, hæklemønstre, opskrifter, mønstre

Beskrivelse


Opskrifter på 150 hæklede firkanter samt seks projekter, hvor firkanterne kan anvendes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2017

af

af

Merete Trap

d. 8. aug. 2017

Har du også en hæklet yndlingsfirkant? Med fokus på klassikere indenfor hæklede firkanter, tager Sarah Hazell os igennem 150 af sine egne favoritter. En hobbybog til hæklere på alle niveauer, dog primært med en vis erfaring.

Her er samlet opskrifter på 150 hæklede firkanter. Bogen er opdelt i tre kapitler med overskrifterne "Firkantgalleri", "Opskrifter" og "Projekter". Under kapitlerne gennemgås tekstur, farver og særlige teknikker. Under kapitlet "Projekter" er der fem eksempler på færdige projekter; gulvpude, vasebetræk, bogbind, babyterning og hyggetæppe. Hver opskrift er markeret med sværhedsgrad. Bagerst i bogen er teknikker, herunder en hækleskole, symboler og forkortelser samt et register. Sarah Hazell har udgivet flere bøger om hækling og strik fx 200 hæklemønstre.

Dette er en rigtig fin hobbybog, til alle der gerne vil prøve kræfter med traditionelle, hæklede firkanter i mange varianter. Instruktionerne er grundige og suppleres af farvediagrammer, og sværhedsgraderne er tydeligt angivet. Bogen er overskueligt opbygget, farvefotos er i bogens første del, mens opskrifterne tager resten af pladsen. De hæklede firkanter bringer denne lektør tilbage til farmors hyggelige stuer, og nostalgien får frit løb.

Af andre udgivelser om hæklede firkanter kan nævnes 10 oldemorfirkanter 30 tæpper, som dog har fokus kun på tæpper.