Gå til indhold12 regler for livet : en modgift til kaos


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

406 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Forfatteren, der er psykologiprofessor, redegør grundigt for de filosofiske teorier og naturvidenskabelige fænomener, der underbygger de 12 leveregler og hvorfor det er hensigtsmæssigt at følge dem. Hovedbudskabet er, at forståelsen og efterlevelsen af reglerne kan afhjælpe angst, depression, stress og følelser af at livet er meningsløst


Anmeldelser (7)


13. sep. 2018

En filosofisk og intellektuel bog indeholdende 12 leveregler med mange referencer til naturvidenskaben, de gamle filosoffer, verdenslitteraturen og forfatterens egne erfaringer. For belæste og filosofisk anlagte voksne.

Forfatteren er psykologiprofessor. Han redegør grundigt for de filosofiske teorier og naturvidenskabelige fænomener, der underbygger de 12 levereglerne og hvorfor det er hensigtsmæssigt for os at følge dem. Bogens budskab er, at forståelsen og efterlevelsen af reglerne kan afhjælpe angst, depression, stress og følelser af at livet er meningsløst.

Bogens forside og titel minder om en letlæst populærvidenskabelig selvhjælpsbog, men dens omfang og videnskabelige sprog giver det modsatte indtryk. Den går virkelig i dybden med hver leveregel, og jeg synes det bliver lidt i overkanten og af og til en smule søgt, fx når forfatteren bruger 30-40 sider på at sammenligne menneskers tendens til rangorden med hummernes.

De fire leveregler


Skru op for livet


Kunsten at være lykkelig


, Skru op for livet og Kunsten at være lykkelig beskæftiger sig alle, i større eller mindre grad, med ældre visdom omskrevet til leveregler for det moderne menneske. Ingen af dem dog lige så omfattende som denne bogDe fire leveregler, og Kunsten at være lykkelig beskæftiger sig alle, i større eller mindre grad, med ældre visdom omskrevet til leveregler for det moderne menneske. Ingen af dem dog lige så omfattende som denne bogDe fire leveregler, Skru op for livet og beskæftiger sig alle, i større eller mindre grad, med ældre visdom omskrevet til leveregler for det moderne menneske. Ingen af dem dog lige så omfattende som denne bogDe fire leveregler, Skru op for livet og Kunsten at være lykkelig beskæftiger sig alle, i større eller mindre grad, med ældre visdom omskrevet til leveregler for det moderne menneske. Ingen af dem dog lige så omfattende som denne bog.

Lektørudtalelse

Af

Maja Ellegaard-Petersen

Berlingske tidende

Af

Rune Selsing (f. 1982)

d. 25. sep. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Nils Gunder Hansen

d. 29. sep. 2018

Jyllands-posten

Af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 7. okt. 2018

Weekendavisen

Af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 28. sep. 2018

P [online]

Af

Charlotte Ljunggren

2019-01-30

Dansk pædagogisk tidsskrift

Af

Steen Nepper Larsen

2019, nr. 1


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2018

Bog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018