Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

11 meter frihed : at sejle jorden rundt alene


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

256 sider: ill. i farver

Udgivet

2014

Genre og formerindringer, rejsebeskrivelser
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Christian H. Liebergreens (f. 1984) beretning om at sejle jorden rundt alene uden stop i en 11 meter lang sejlbåd. Om forberedelserne og op- og nedture undervejs på rejsen


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jun. 2014

af

af

Birgit Hald

d. 13. jun. 2014

Bogen kan læses med fornøjelse af alle yndere af rejseskildringer, og selvfølgelig især af dem med saltvand i blodet.

Christian H. Liebergreen (CHL) har sejlet fra han var dreng og gennem 10 år drømt om at sejle jorden rundt alene nonstop. Rejseplanerne tog fart i løbet af hans tid i Siriuspatruljen, hvor han fik købt et egnet sejlskib, 11 meter lange Jonna, der tidligere havde bevist at hun kunne klare turen. Det er en meget personlig beretning om den 260 dage lange tur der ender med en knækket mast i den engelske kanal, men heldigvis først efter turen rundt er gennemført. CHL fortæller godt og medrivende om op- og nedture, og undervejs får læseren uddrag af logbogen og masser af gode, og nogle ret imponerende, farvefotos af hav og daglige gøremål. Bogens layout er pænt og varieret, og kort over ruten både undervejs i beretningen og på indersiden af omslaget gør det nemt for læseren at følge med på turen.

Det er den første bog om en dansker der har sejlet jorden rundt alene uden stop. De fleste andre bøger om langturssejlads handler også om oplevelser i land, og mange har fokus på det sociale liv om bord som fx Halvvejs : rejsedokumentar, 2012, og I samme båd : Jorden rundt med familien, 2009, hvor familien også sejlede i Jonna.

Det er en spændende og velskrevet sørejseskildring om både fysiske og psykiske udfordringer på en tur alene jorden rundt uden stop undervejs.


Bådnyt

2017, nr. 522

af

af

Signe Storr

2017, nr. 522Informationer og udgaver

2014

Bog

Christian H. Liebergreen (f. 1984)

Blue Ocean Media, 1. udgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Emil J. Rørbye

Nota