Bøger / faglitteratur til børn / quizbøger

1002 nye spørgsmål og svar : quiz for hele familien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
128 sider: ill.
Udgivet
2002
Ophav
Genre og form
quizbøger, quizzer

Beskrivelse


Spørgsmål og svar om: spil og sport, videnskab, dyr og planter, jorden, krig og kærlighed, kulturens veje og vildveje, tal og størrelser, mennesket, til lands, til vands og i luften, teknik.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2002

af

af

Henrik Munch Halvorsen (skole)

d. 29. aug. 2002

I år 2001 udkom 1001 spørgsmål og svar : quiz for hele familien (01/31). Nu i år 2002 kommer fortsættelsen med 1002 spørgsmål, og mon ikke der i år 2003 kommer en bog med 1003 spørgsmål? Stilen er den samme som i forgængeren. Der er 20 spørgsmål på bogens højresider, som alle besvares ved at bladre om til den følgende side. Spørgsmålene er delt ind i 10 forskellige kategorier som sport, videnskab, teknik, kultur, krig og kærlighed. Alle kategorier er opdelt i 5 underkategorier med hver 20 forskellige korte og præcise spørgsmål og svar. Det er en quizbog med underholdning for hele familien med spørgsmål i en varierende sværhedsgrad (fra navnet på Postmand Pers kat til årstallet for stiftelsen af det internationale tovtrækningsforbund). Der er udfordringer til alle fra ca. 7 år og opefter. Bogen skal anvendes som en familiequizbog, da den meget varierede sværhedsgrad gør, at bogen kun kan anvendes af folk på samme alder, hvis man i forvejen har sorteret mange spørgsmål fra. Det er en udmærket quizbog, som er et godt supplement til de mange andre på markedet.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2002

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 29. aug. 2002

På helt samme måde som i 1001 spørgsmål og svar fra 2001 følger her fra samme forfatters hånd endnu flere af slagsen til de underholdnings- og konkurrencelystne børn, unge og deres forældre samt næste genration også. Der er som i den første bog nemlig stor spredning mht. sværhedsgrad og emnernes aktualitet. På samme måde som i første bog er denne opdelt i hovedgrupper som - Spil & sport, Videnskab, Dyr og planter, Jorden, Krig og kærlighed, Tal og størrelser, teknik m.v. - og med en underdeling i en række temaer med serier af 20 spørgsmål på de ulige sider, mens svarene står på næste lige side. Med spørgsmålene serveres en række historiske og dagsaktuelle spørgsmål om geografi, historie, sportsgrene, musik, kultur, anatomi m.m.m. og der er noget for enhver størrelse hukommelse og viden i hovederne på børn fra ca. 13 år. Endnu en quizbog, der er oplagt til udfordring, morskab og fornøjelse, men også en smule lærdom, selv om det ikke er det primære formål.