Bøger / faglitteratur

1001 film du skal se før du dør


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennemgang af film ordnet kronologisk fra filmhistoriens begyndelse med stumfilm frem til de nyeste film inden for alle filmgenrer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Allan Thomsen Volhøj

2007

Bogen henvender sig til filminteresserede og kan bruges både af den garvede filminteresserede og af den, som først nu er begyndt at interessere sig for film.

Bogen er et opslagsværk med et bud på de 1001 bedste film, som man efter redaktionens mening bør se inden man dør. Amerikaneren Steven Jay Schneider er hovedredaktør på bogen, men flere forskellige filmkritikere verden over har bidraget ved at skrive opslag. Den danske udgave er efterbehandlet af filmanmelderen Kim Skotte, som bl.a. har medtaget sit bud på de bedste danske film. Ved hvert opslag på en given film er der, udover en filmbeskrivelse, en oversigt over: originaltitel, oprindelsesland, sprog, instruktør, manuskript, fotografering, musik, medvirkende og priser, som filmen eventuelt har vundet. Beskrivelsen er ikke en handlingsbeskrivelse, men et bud på hvad det er, der gør netop denne film fantastisk. Bogen er spækket med gode billeder fra nøglescener fra filmene. Filmene optræder i bogen kronologisk efter udgivelsesår.

Den bog, der ligner mest er nok Morten Piils Film på hjernen fra 2003, da den også kommer med selektive bud på gode film. I mange opslagsværker er der fokus på handlingsbeskrivelse, hvorimod 1001 film du skal se før du dør har fokus på den filmiske kvalitet, hvad er det, der gør filmen god, fx klipningen, skuespilspræstationerne osv.

En god og meget omfangsrig bog med rigtige gode beskrivelser og billeder.


Politiken

d. 29. sep. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 29. sep. 2007


Information

d. 21. sep. 2007

af

af

Christian Monggaard

d. 21. sep. 2007


Berlingske tidende

d. 22. sep. 2007

af

af

Ebbe Iversen

d. 22. sep. 2007


Børsen

d. 20. sep. 2007

af

af

Morten Dürr

d. 20. sep. 2007