Bøger / faglitteratur / kogebøger

1000 sunde opskrifter : alt du behøver for at holde vægten


Beskrivelse


Kogebog med måltider til hele dagen for dem, der vil holde vægten og leve sundt med almindelig og varieret hverdagskost på omkring 2.000 kalorier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 9. dec. 2016

Kogebog for dem, der vil holde vægten og leve sundt.

Forfatteren er ernærings- og husholdningsøkonom og har skrevet en række kogebøger. I denne slår hun et slag for den almindelige, sunde og varierede hverdagskost på omkring 2.000 kalorier. Opskrifterne på morgenmad og frokost er til en person, mens aftensmad er beregnet til fire. Morgenmaden er med fuldkorn, æg, ost, skyr og frugt. Frokosten er omelet, frittata, wrap, salat, sandwich og rugbrød. Aftensmaden er supper, wok, kød - især kylling, fisk, pizza og vegetar. Bogen indeholder kun opskrifter - ingen small talk eller billeder.

En fornuftig kogebog med en pragmatisk tilgang til mad: Spis gerne al slags mad, men spis groft, magert og ikke for meget. Der er ikke noget med at forsage fx svinekød eller brød, hvis der i øvrigt er balance i kosten. Ingredienserne er almindelige og fremgangsmåden i opskrifterne overkommelig. Der er ikke meget nyt i opskrifterne og nogle af dem er meget enkle. Der er ingen spræl i layoutet og ingen lækre billeder at falde i svime over.

Gitte Heidi Rasmussen har skrevet en række kogebøger om sund mad og om tabe sig, og nogle af opskrifterne i denne kogebog er gengangere fra disse. Den kan sammenlignes og anvendes på linje med hendes øvrige kogebøger, fx Den letteste vej til sund fordøjelseDen letteste vej til flad mave og Den letteste vej til flad maveGitte Heidi Rasmussen har skrevet en række kogebøger om sund mad og om tabe sig, og nogle af opskrifterne i denne kogebog er gengangere fra disse. Den kan sammenlignes og anvendes på linje med hendes øvrige kogebøger, fx Den letteste vej til sund fordøjelse og .