Bøger / faglitteratur

100 myter om vejr og klima


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
262 sider: ill. i farver
Udgivet
2020
Ophav

Beskrivelse


Kan gigtpatienter fornemme et vejrskifte i knæet? Er elbiler miljøvenlige? Er der overhovedet global opvarmning? Få svar på 100 spørgsmål om vejr og klima fra to eksperter. For alle der vil forstå vores blå planet lidt bedre.

Indhold

Vejret omkring os ; Det voldsomme vejr omkring os ; Vandet omkring os ; Vejrvarsler ; Drivhusgasser ; Klimasystemet ; Fremtidens klima ; Vedvarende energi


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2020

af

af

Martin Jørgensen

d. 2. juni 2020

Kan gigtpatienter virkelig fornemme et skift i vejret i deres knæ? Er elbiler miljøvenlige? Er der overhovedet global opvarmning? Få svar på 100 spørgsmål om vejr og klima, når to eksperter svarer. For alle der vil forstå vores blå planet lidt bedre.

100 påstande om vejr og klima besvares i denne bog. Det er påstande som man typisk vil have hørt over middagen, som fx at CO2 ikke er et problem og der er mere sol på Bornholm. Gennem ganske korte forklaringer, udredes påstanden med mængder af videnskabelig information, inden der til sidst af- eller bekræftes. Spørgsmålene er delt ind i overordnede grupper som fx vejret, vandet, klima og vedvarende energi. Svarene varierer en del i længden, men alle kommer grundigt gennem stoffet. Der afsluttes med en kildeliste til alle 100 svar. Bogens forfattere er tidligere tv-meteorolog og cand.scient i fysik Jens Ringgard Christiansen og klimatolog og cand.scient i klimaforandringer Kasper Møller Nielsen. Begge har arbejdet med især tv-formidling og rådgivning inden for vejr- og klimafeltet.

En fin og informativ bog der lægger sig mellem seriøs faglig formidling og hyggelæsning. I en tid hvor klimabenægtelse er dagligdag, er det rart med en bog, der sætter fakta over meninger. De korte tekster er humoristiske og lette i tonen, men svarer samtidigt på interessante spørgsmål. Som læser fristes man til lige at tage én myte mere.

Bogen er en del af den populærvidenskabelige serie 100 myter.