Gå til indholdBøger / faglitteratur

100 myter om motion og vægttab


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

222 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2016

Ophav

Morten Zacho(forfatter)

Andreas Erstling(illustrator)

Beskrivelse


Overlæge Bente Klarlund Pedersen og idrætsfysiolog Morten Zacho tager et faktatjek på en række myter omkring motion og vægttab. Under 6 temaer som bl.a. "vægttab og fedme", "løb", og "træning og graviditet", bliver 100 myter aflivet eller bekræftet med henvisning til forsøg og forskning


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 1. nov. 2016

"Det du spiser om aftenen, feder mere" eller "No pain - no gain". Sådan har flere af os sikkert hørt kolleger, venner eller træningsmakkere sige. Men hvad er egentlig op og ned i junglen af vægttabs- og motionsmyter? Det kan du læse meget mere om her.

Slanker chokolade? Giver barfodsløb færre skader? Og kan det passe at det er farligt at træne, hvis man er forkølet? I denne bog giver overlæge Bente Klarlund Pedersen og idrætsfysiolog Morten Zacho dig et faktatjek på en række populære myter omkring motion og vægttab. Under 6 temaer, fx "vægttab og fedme", "løb", og "træning og graviditet", bliver 100 myter aflivet eller bekræftet med henvisning til forsøg og forskning. Nogle af myterne holder lidt vand, mens flere afvises som det pure opspind eller et sted midt imellem. Hvert af de seks temaer har en kort indledning, der sætter myterne ind i en historisk ramme.

Velskrevet og lettilgængelig bog, om et emne, der er yderst relevant i dag, hvor flere end nogensinde dyrker motion og er optagede af vægttab. Forfatterne leverer deres pointer med både vid og humor og bogens overskuelige opbygning gør, at den kan læses både i sin helhed eller bruges som opslagsbog.

I 100 myter om sundhed og sygdomAlt om sundhed


100 myter om sundhed og sygdom


tager to læger en række myter om sundhed og sygdom under kærlig behandling. I Alt om sundhed fortæller Bente Klarlund Pedersen om sundhed i et bredt perspektiv og får også aflivet nogle myter undervejs I 100 myter om sundhed og sygdom tager to læger en række myter om sundhed og sygdom under kærlig behandling. I fortæller Bente Klarlund Pedersen om sundhed i et bredt perspektiv og får også aflivet nogle myter undervejs 100 myter om sundhed og sygdomI tager to læger en række myter om sundhed og sygdom under kærlig behandling. I Alt om sundhed fortæller Bente Klarlund Pedersen om sundhed i et bredt perspektiv og får også aflivet nogle myter undervejs .Informationer og udgaver

2016

Bog

Illustrator: Andreas Erstling

FADL, 1. udgave

2016

Bog

Illustrator: Andreas Erstling

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave