Bøger / faglitteratur

100 myter om kærlighed og forelskelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
274 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2018
Ophav

Beskrivelse


Om de 100 mest udbredte forestillinger og påstande om kærlighed, forelskelse, mænd, kvinder og parforhold generelt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2018

af

af

Louise Hede

d. 8. juni 2018

"Den første kærlighed er den største", "Kærlighed er intuitiv", "Vi falder altid for de samme typer". Disse og mange andre myter bliver taget op og besvaret af psykolog Jacob Mosgaard. For alle læsere med interesse i det psykologiske aspekt af kærlighed og forelskelse.

De 100 myter om kærlighed og forelskelse er opdelt i 6 emner; Kærlighed, Forelskelse og sex, Køn og identitet, Mænd og kvinder, Parforhold, og Parforhold i krise. Forrest en indledning af forfatteren, og bagerst en referenceliste. Tidligere i samme serie er der senest udkommet 100 myter om graviditet og fødsel100 myter om fordøjelse og kost100 myter om hjernen, 100 myter om fordøjelse og kost og 100 myter om hjernenDe 100 myter om kærlighed og forelskelse er opdelt i 6 emner; Kærlighed, Forelskelse og sex, Køn og identitet, Mænd og kvinder, Parforhold, og Parforhold i krise. Forrest en indledning af forfatteren, og bagerst en referenceliste. Tidligere i samme serie er der senest udkommet 100 myter om graviditet og fødsel, og 100 myter om hjernenDe 100 myter om kærlighed og forelskelse er opdelt i 6 emner; Kærlighed, Forelskelse og sex, Køn og identitet, Mænd og kvinder, Parforhold, og Parforhold i krise. Forrest en indledning af forfatteren, og bagerst en referenceliste. Tidligere i samme serie er der senest udkommet 100 myter om graviditet og fødsel, 100 myter om fordøjelse og kost og .

Modsat de andre bøger i serien med "100 myter.." så skiller denne bog sig ud ved at den tager afsæt i det psykologiske felt frem for det naturvidenskabelige. Derfor kan myterne i denne bog ikke bevises eller forkastes helt præcist. Det er dog stadig en god lille bog, der giver et indblik i kærlighedens forunderlige verden, og gør os klogere.

Den historiske udvikling af kærlighedens betydning findes i Den eneste eneKærlighedKærlighed. Filosofisk bog om kærlighed findes med Kærlighed. Socialpsykologisk syn på kærlighed findes med KærlighedDen historiske udvikling af kærlighedens betydning findes i Den eneste ene. Filosofisk bog om kærlighed findes med . Socialpsykologisk syn på kærlighed findes med Den historiske udvikling af kærlighedens betydning findes i Den eneste ene. Filosofisk bog om kærlighed findes med . Socialpsykologisk syn på kærlighed findes med .