Gå til indholdBøger / faglitteratur / fotografier

100 fotografier der forandrede verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

222 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2018

Ophav

Margherita Giacosa(redaktør, (hovedansvarlig))

Roberto Mottadelli(redaktør, (hovedansvarlig))

Gianni Morelli(redaktør, (hovedansvarlig))

m.fl

Genre og formfotografier, billedværker, billedværk
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


100 berømte fotografier med ledsagende tekst, der dokumenterer epokegørende og historiske øjeblikke. Fotografierne er hovedsageligt fra det 20. og det 21. århundrede, men der er også enkelte fra 1800-tallet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2017

af

af

Søren Møller

d. 27. sep. 2017

100 fotografier fra hele verden fra 1869 til 2015. Billederne er punktnedslag på episoder med stor historisk betydning. For unge og voksne læsere, der er bredt nysgerrige på verdens nyere historie.

Fotografierne i sort-hvid og farver viser fx den første mand på Sydpolen, de første fly der letter, starten på den trådløse telegraf, invasionen på Omaha stranden, befrielsen af KZ-lejre, atombombningen af Japan, den første bestigning af Mount Everest, Vietnamkrigen, 11.9.2001, flygtninge og migranter der trænger over grænsen til Europa og meget mere. Hvert foto fylder en side og kommenteres på den anden side med historiske fakta, oplysninger om fotografen, og en analyse af den måde, som billedet er bygget op på.

Fotografierne fremstår i flot gengivelse. Men i teksterne er der mange steder, hvor der kommenteres på billeddele, som er uden for det gengivne foto, antydninger, der savner uddybninger, modsigelser, komplicerede sætnings-opbygninger, overflødige ord og ikke-dansk ordbrug.

Disse bøger ligner: Det 20. århundrede i tekst og billederDet 20. århundrede


Hvor var du?


, Det 20. århundrede og Hvor var du?. Udvalget af begivenheder varierer fra bog til bog, så de kan supplere hinandenDisse bøger ligner: i tekst og billeder, og Hvor var du?. Udvalget af begivenheder varierer fra bog til bog, så de kan supplere hinandenDisse bøger ligner: Det 20. århundrede i tekst og billeder, Det 20. århundrede og . Udvalget af begivenheder varierer fra bog til bog, så de kan supplere hinanden.Informationer og udgaver

2018

Bog

Legind, 2. udgave

2017

Bog

Illustrator: Steve McCurry

Legind, 1. udgave