Bøger / faglitteratur / opskrifter

10 oldemorfirkanter 30 tæpper : farvesammensætninger, diagrammer og afsluttende kanter til 30 unikke udtryk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
128 sider: ill. i farver
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
opskrifter, mønstre, hækleopskrifter, hæklemønstre

Beskrivelse


30 opskrifter på tæpper af hæklede oldemorfirkanter. Skift garnfarve, -fibre eller -tykkelse for at skabe forskellige udtryk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 7. sep. 2016

Hækl et væld af forskellige tasker og tæpper ved hjælp af oldemorfirkanter. Bøgerne henvender sig til både øvede og let øvede hækleentusiaster.

Efter indledningen præsenteres de 30 opskrifter på henholdsvis tasker og tæpper af hæklede oldemorfirkanter. Der er i begge bøger taget udgangspunkt i 10 forskellige slags firkanter, der udføres med mange forskellige slags garn. Hver opskrift indeholder en faktaboks med oplysninger om garntype og -forbrug, hæklefasthed og eventuelle andre materialer, der skal anvendes. Bøgerne afsluttes med en oversigt over de anvendte teknikker, såsom at lave en magisk ring, hvordan en taske fores og hvordan man monterer en lynlås i det færdige arbejde. Ydermere findes en oversigt over forkortelser. Hver firkant er brugt som udgangspunkt for 3 forskellige tasker og tæpper, men med forskellige garntyper, så firkanterne får mange forskellige udtryk. I "10 firkanter 30 tasker" strækker opskrifterne sig fra en lille amulettaske til større arbejder såsom strandtaske og tablettaske. I "10 oldemorfirkanter 30 tæpper" findes babytæpper, retrotæpper og tæpper af oversize oldemorfirkanter.

Fine bøger, der kan anvendes af let øvede til øvede og som giver inspiration til at designe egne tasker og tæpper af de klassiske oldemorfirkanter.

100 hæklede firkanter er en mere generel introduktion til arbejdet med den klassiske oldemorfirkant.