Gå til indhold"Vi vil have vores fair andel!" : på vej mod fifty-fifty-kulturen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

386 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Bog om, hvordan favorisering af kvinder i forskning og kulturlivet er i strid med loven. For voksne med interesse for samfundsforhold og køn


Anmeldelser (5)


28. sep. 2020

Bog om, hvordan favorisering af kvinder i forskning og kulturlivet er i strid med loven. For voksne med interesse for samfundsforhold og køn.

Akademisk bog, hvor forfatteren påviser favorisering af kvinder inden for: forskning, kunst, film, musik, ledelse og politik. Forfatteren gennemgår fx stipendier, stillingsopslag, professorater m.m. og påviser, at kvinder er blevet valgt - endda lovstridigt. I flere tilfælde har mænd, der var mere kvalificerede, slet ikke haft mulighed for at komme i betragtning. Bogen inddrager den nyeste forskning på området. Der indgår mange tabeller og referencer til forskning samt billeder og vittighedstegninger.

Rigtig god og velunderbygget kritik af kvotesystemer og "fifty-fifty"-mantraet. Bogen belyser en side af ligestillingsdebatten, som meget sjældent kommer frem. Bogens pointe er, at man skal vælge den bedste på posten uanset køn, og forfatteren påviser, at kvinder ofte ikke har været de bedste. Forfatteren påviser ud fra megen empiri, at "ligestillingsparadokset" handler om, at jo mere udviklet et samfund bliver m.h.t. frihedsgrader for de to køn, des mere forskellige veje går kvinder og mænd både uddannelses- og jobmæssigt. Kvinder vælger selv familietid og nedsat tid. Enkelte gange kommer bogen desværre selv til at tale ned til kvinder, fx når der bruges citationstegn i beskrivelsen af "komiker" Ane Høgsberg.

Denne bog, viser også ud fra forskning, hvor meget mere mænd fylder end kvinder: Hvem sagde hvad?


Denne bog, viser også ud fra forskning, hvor meget mere mænd fylder end kvinder: Hvem sagde hvad?.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Kristeligt dagblad

Af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 23. okt. 2020

Politiken

Af

Eva Eistrup

d. 24. okt. 2020

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 17. okt. 2020

Information

Af

Steen Nepper Larsen

d. 9. okt. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2020

Ebog

2020