Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

"Stjernen af Afrika" : en rejse ud i rummet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

247 sider

Udgivet

2019

Genre og formroman, science fiction, klimafiktion
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Science fiction. I år 3000 lever Jordens folkeslag i fordragelighed. Imidlertid truer en global nedkøling stabiliteten. Kan der findes en løsning på klimakrisen? Et hold af dristige sjæle vil flyve en raket til Månen, hvor der forhåbentlig gemmer sig svar


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jul. 2019

af

af

Morten Brynildsen

d. 24. jul. 2019

I år 3000 er Jorden ved skæbnens ugunst blevet indhyllet i en gigantisk, kosmisk tåge, der forsager global nedkøling af planeten. Men måske kan en dristig månerejse give løsningen på klimakrisen? En god, gammel teknologisk centreret klima-fremtids-roman som vil glæde og fornøje hardcore science fiction nørder.

I fremtiden lever verden i fordragelighed i store, kontinentale forbund. Blandt forbundene er det Den Afrikanske Union, der skal styre begivenhedernes gang, da en langsom nedkøling af planeten truer både fødevareforsyning og folks hjem og levned. Nær polerne er isen på fremmarch, og europæiske klimaflygtninge i millionvis banker på døren til det afrikanske kontinent. Tyskeren Johannes Baumgart samler et team, der skal rejse til Månen for at finde teknologiske løsninger på klimakrisen efterladt af nu uddøde måneboere. Oversætterens efterord indeholder en kort biografi om forfatteren og en fin perspektivering til samtiden.

Bruno H. Bürgel var langt forud for sin tid, da han fandt på historien i 1920. Et kuriøst indblik i, hvordan man dengang forestillede sig fremtidens teknologi; ikke mindst opfindelserne inden for navigation, transport, telefoni m.m. er herlige at læse med nutidige øjne. Ligeledes dialogen, der er meget tidstypisk.

Jules Vernes Rejsen til månen (Ved Bodil Holm)De første mennesker på månen (Ved Niels Dalgaard)


og H.G. Wells' De første mennesker på månen (Ved Niels Dalgaard) behandler også månerejsen i romanformJules Vernes Rejsen til månen (Ved Bodil Holm) og H.G. Wells' behandler også månerejsen i romanform.


Proxima

Nr. 105 (2020)

af

af

Torben W. Anthony

Nr. 105 (2020)Informationer og udgaver

2019

Bog

Bruno H. Bürgel (f. 1875)

Science Fiction Cirklen, 1. udgave

2020

Lydbog (online)

indlæser: Michael Thorsen

Nota

2020

Punktskrift

Bruno H. Bürgel (f. 1875)

Nota