Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

"Hvad er det?" : Piet Van Deurs åbner sin dagbog fra et broget og dramatisk liv i dansk tv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

328 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2012

Ophav

Piet van Deurs(forfatter)
Genre og formerindringer

Beskrivelse


Med fokus på Piet van Deurs (f. 1931) mangeårige karriere som journalist og formidler fortælles om arkæologi, historie og erindringer fra DR-udsendelsen "Hvad er det?"


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2012

af

af

Henrik H Pedersen

d. 25. okt. 2012

Henvender sig til et forholdsvis ældre publikum og kendere af DR-journalist, arkæolog og historiker Piet Van Deurs. Er både et erindringsværk og en bog, som i Piet Van Deurs' ånd, genfortæller brudstykker af danmarkshistorien. Kan også formidles i oplæsningssammenhænge og til aktivitetscentre. Er desuden en bog som kan formidles til især et ældre mandligt publikum ude rundt omkring på de mindre filialer.

Egentlig overraskende at der først nu udkommer et erindringværk om og med den legendariske tv-arkæolog Piet Van Deurs. Bogen er en blanding af arkæologi, dansk historieskrivning og erindringsværk og med et ligeværdigt fokus på Piet Van Deurs' DRTV-karriere som journalist og formidler. Her er ikke tale om et bekendelses-værk om livets indre følelser. Igennem bogen, hvis man som undertegnede har alderen til det og tydeligt husker DR-udsendelsen "Hvad er det?", får man en deja-vû oplevelse i de gamle populær-historiske tv-udsendelser. Bogen er passende illustreret med fotos af relaterede hovedpersoner, stills fra udsendelser og tydelig læsevenlig typografi. Forsiden har et farverigt fotografi af Piet Van Deurs i middelalder-kampdragt og med den tydelige titel Hvad er det?.

Emnemæssigt findes ikke noget lignende værk.

Især en fin bog at formidle til det lidt ældre mandlige publikum. Generelt velskreven og fin biografi et sted mellem erindringsværk, arkæologi og danmarkshistorie.


Jyllands-posten

d. 19. dec. 2012

af

af

Gerhardt Eriksen

d. 19. dec. 2012


Kristeligt dagblad

d. 31. dec. 2012

af

af

Claus Grymer

d. 31. dec. 2012Informationer og udgaver

2012

Bog

Piet van Deurs

kahrius.dk, 1. udgave

2014

Lydbog (online)

indlæser: Jesper Anthonsen

Nota