Gå til indhold#Girlboss


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

271 sider: ill.

Udgivet

2017

genre/form

erindringerOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Om Sophia Amoruso (f. 1984), der som teenager starter med at sælge brugt tøj på eBay og få år efter har sit eget succesrige vintage- og modeunivers på nettet, Nastygal.com


Anmeldelser (3)


16. jan. 2017

Et iværksættereventyr om den unge amerikanske pige, der starter med at sælge brugt tøj på eBay og få år efter har sit eget succesrige vintage- og modeunivers på nettet. Henvender sig primært til de unge piger, der kender NastyGal.com.

Forfatteren beskriver sig selv som en rodløs, forvirret og oprørsk teenager, der ikke rigtig passer ind i skolesystemet, og som flakker lidt rundt i arbejdslivet. Starten på hendes erhvervseventyr bliver salg af brugt modetøj på eBay. Det går til hendes egen overraskelse så godt, at hun forlader eBay som handelsplatform og ganske uforberedt skaber sit eget site NastyGal.com, der med lynets hast vokser sig stor og gør hovedpersonen til - efter bogens oplysninger - en af verdens rigeste kvinder. Man kan dog på nettet se, at virksomheden efterfølgende har indgivet konkursbegæring, hvilket ikke fremgår af bogen.

Bogen er springende, flaksende og veksler mellem refleksioner over forfatterens barndom og ungdom og enkle råd om at drive virksomhed. Den er personligt selvoptaget og giver ingen substantielle råd til potentielle iværksættere. Det er svært at se en egentlig målgruppe, måske lige bortset fra unge piger, der evt. har kendskab til modesitet og er nysgerrig på personen bag.

Der findes andre iværksættereventyr såsom Gurubogen


Shoe dog


og Shoe dog, som begge er langt bedreDer findes andre iværksættereventyr såsom Gurubogen og , som begge er langt bedreDer findes andre iværksættereventyr såsom Gurubogen og Shoe dog, som begge er langt bedre.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Jyllands-posten

Af

Ulla Bechsgaard

d. 25. feb. 2017

Weekendavisen

Af

Nanna Goul

d. 27. jan. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Ebog

2017