Gå til indhold+50 og hurtig : træn effektivt og vær stærk resten af dit liv


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

330 sider: ill.

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Om, hvordan man som senioratlet gennem effektiv træning ikke alene kan præstere på højt plan, men også forblive stærk resten af livet


Anmeldelser (2)


17. sep. 2019

Selv om man bliver ældre, er der ingen grund til at drosle ned for træningen eller ambitionsniveauet. Det kan halv- eller helseriøse idrætsudøvere over 50 læse mere om her.

Joe Friel er træner i udholdenhedssport og coach for topatleter i USA. Han har selv en lang sportskarriere bag sig, og nu hvor er han 70, dyrker han stadig konkurrencesport. I bogen skriver han på baggrund af forskning samt egne og andres erfaringer om, hvordan man gennem effektiv træning ikke alene kan præstere på højt plan, men også forblive stærk resten af livet. Aldringsmyten bliver manet til jorden, og i stedet er der forslag til intensiv træning. Det handler bla. om ydeevne, måling af fremgang, opfattet træthed, hvile, restitution, søvn, forskellige tests, træningsplaner og -pas, konkurrencer, kost, kropsfedt og muskelmasse. Træningsprogrammerne henvender sig især til cyklister, løbere, svømmere og triatleter.

Forfatterens erfaring og engagement skinner tydeligt igennem bogen. Når den alligevel ikke er rigtig vellykket, skyldes det sproget, som er løst og snakkende i en grad, der vil trætte mange danske læsere, og som samtidig nedsætter værdien som opslagsværk.

Der findes ikke tilsvarende bøger på dansk om seniorsportsudøvere på konkurrenceplan. Den præstationsorienterede synsvinkel alene findes fx i Ebbe Eskildsens Træn som en vinder


Der findes ikke tilsvarende bøger på dansk om seniorsportsudøvere på konkurrenceplan. Den præstationsorienterede synsvinkel alene findes fx i Ebbe Eskildsens Træn som en vinder.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 4. dec. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019